Rottene

Av alle de pelskledde dyrene vi har i hus eller har hatt i hus, så var jeg mest skeptisk mot rottene. Rotter sees gjerne på som skadedyr og ville rotter er i stor grad det. De ser ikke på våre hus som et hellig sted, for dem er det bare et spiskammers. Ikke så rart at de gjerne flytter inn hos oss.

Så å invitere rotter inn i huset helt frivillig er ikke enkelt. Det er også slik at jeg er prinsipielt imot å ha dyr i bur. Jeg har vel sett for mange tv-serier og tegnefilmer. Så det tok sin tid før jeg tok imot rottene med åpent sinn.

Positivt overrasket

Jeg ble positivt overrasket når vi fikk rottene i hus. De er renslige, intelligente og morsomme å ha med seg. Mitt krav, da jeg først gav etter, var at de måtte å god plass til å bevege seg på. Så vi kjøpte et stort bur og flere rør så dyrene kan bevege seg rundtomkring. I tillegg så kjøpte vi mange leker til dem. De er så intelligente, noe som virkelig overrasket meg, at de må aktiviseres. De må ha mer enn bare enkle baller å dytte rundt. De må ha noe som å gjøre på som krever at de faktisk bruker hodet.

Jeg ble også positivt overrasket over hvor mange timer det passet å ha dem ute av buret. Disse søte små skapningene er med på det meste og, bank i bordet, vi har enda ikke hatt noen problemer.

Kosete

Jeg trodde aldri at jeg skulle sitte å kose med en rotte. Jeg skriver om jeg ser mus! Men disse rottene har, takket være at barna er så engasjert, blitt så tamme at selv jeg synes det er koselig å la dem kravle rundt på meg. Halen tok det litt tid før jeg vente meg til, men nå synes jeg den bare er herlig.