Katter

Katter som maler og koser seg er noe av det aller beste som finnes. Forskerne har til og med funnet ut at katter kan hjelpe personer som sliter med depresjon eller andre helseproblemer bare ved å male og være tilstede.
I tillegg så er de selvsagt bare utrolig festlige. Våre 3 katter ber ikke om oppmerksomhet, de forlanger den. Du vet de bildene på Instagram av rare katter, dette er kattene våre!

Klorebrett er essensielt!

Man klipper ikke katters klør, de kvesser dem selv. Ulempen med dette er at de kvesser dem på alt de kommer over. Så plutselig har du tonnevis med kloremerker på møblene dine. Så skal man ha katt så må man ha klorebrett.

Vi har valgt tre forskjellige typer klorebrett, men så er vi kanskje litt ekstravagante.

Uansett, vi har et stort klorebrett som har plass til alle kattene samtidig i forskjellige huler. Stolpene som holder hulene oppe og som danner et stativ er kledd med et grovt materiale som kattene elsker å klore på.
Så har vi i et annet rom et mindre klorebrett som er beregnet for å kun kvesse klørne.

Vi satt det opp fordi den ene katten, Garfield, nektet å la møblene være i fred. Han prøvde seg aldri på det store klorbrettet, hvorfor vet jeg ikke. Så vi satt opp et klorebrett vedsiden av der han elsket å klore. Nå klorer han bare på det brettet og vi er alle fornøyd.

Det siste brettet er en kombinasjon av en leke og et klorebrett. Leken, en liten ball, sitter fast inne i klorebrettet. Dermed kan katten leke seg med klorebrettet og bli inspirert til å bruke det mye.

Kattemynte og katter

Vi har en stor hage og vi elsker planter. Vi har en stor kattemynte plante der, beskyttet av et dekorativt smijerns bur. Ellers så spiser kattene det opp og går ruset rundt om i nabolaget i flere timer. Vi bruker det aktivt, vi legger det på klorebrettet så lukten sitter godt.

Kattene elsker det! Vi anbefaler også at man gnir kattemynte inn i andre leker som katten liker eller som man ønsker at katten skal bruke. Vi har en tendens til å bruke litt for mye penger på katteleker. Våre katter er bortskjemte!

Ingen trening, men mye kos

Dressur er viktig for hundene, men det meste vi kan dressere kattene til å gjøre er å holde seg unna bordet. Det er den eneste regelen vi har i huset, for kattene. De får ikke lov å være på bordet, punktum.

Men utover det så gjelder det å bare fylle på med kos og varme. Da får man lykkelige katter, og man kan bli lykkelig selv. Det beste utfallet.