Hundehold

Å ha hunder er ikke bare en glede, det er også en utfordring. Hunder trenger tid, disiplin og omsorg. Vi har ikke som mål å trene opp konkurransehunder, men vi skal ha hyggelige selskapshunder. Så vi jobber kontinuerlig med å trene hundene så de oppfører seg slik vi ønsker.

Dressur

Hundene våre er relativt store, noe som betyr at de fort kan virke truende på personer som er redd for hunder. Det er også mange venner og nære relasjoner som har mindre barn. Våre barn er jo vant til hunder, men deres venner skal også synes det er greit å være på besøk. Så jeg er opptatt av at hunder skal være familiemedlemmer som vet å oppføre seg.

Hundene vår er trent opp til å ligge i en kurv når de får beskjed om dette. Så når vi har besøk så ligger hundene i kurvene sine. Der ligger de rolig og slapper av. Ingen skriking og ingen styr. Det trenger selvsagt hjelp til å huske at de skal være der, men det er bare snakk om mindre korreksjoner. Stort sett så ligger de flate.

Når vi slapper av i huset, så ligger de stort sett der det passer dem. Sofaen, fanget mitt, sengen, alt er perfekte steder å slappe av. Så man kan få begge deler; dressur og en sofagris.

Mye aktivisering

Vi har høy energi hunder. Våre hunder kjeder seg fort og da kan de bli rampete. Nå har vi jobbet så mye med våre hunder at de tåler godt å ha noen dager med mindre aktivisering. Vi legger også opp til at hundene kan bli aktivert på flere områder. Tur er ikke alt.

Trening inne er viktig for da kan man aktivere hodet til hunden og man slipper ut på lange turer hvis man er forkjølet eller lignende. Det finnes også flere forskjellige leker som krever at hunden bruker hjernen sin og løser problemer.

Det beste for en hund er å bli aktivisert både fysisk gjennom turer og fysisk aktivitet og mentalt gjennom lek og dressur. Mulighetene er mange så du vil kunne finne noe som passer.

Generelt stell

Forskjellige hunderaser trenger forskjellig stell. Noen raser har stri pels, andre har lang pels. Det som er viktigst er at man venner hunden til at noen steller pelsen, tar på beina og eventuelt klipper pelsen. Selv om pelsen i utgangspunktet ikke trenger så mye stell så vil de fleste hundeeiere oppleve at pelsen må stelles. Derfor er det viktig å venne hunden til at pelsen blir stelt.

Det samme gjelder for klo-stell. En hund sine klør er ofte et svært ømfintlig område. Mange hunder sliter med å la noen klippe klørne og derfor må man fra begynnelsen av venne hunden til at man tar på klør og steller med dem. Det gjør det enklere å ta vanlige stell.

I tillegg til dette så må man ta turer til veterinæren og man må følge opp tannhelsen til hunden.